недеља, 28. април 2013.

CRAWLSPACE (2012)

**(*)   
2+
            Još jedno klišetizirano muvanje po uskim, mračnim hodnicima i prolazima za ventilaciju po nekakvom napuštenom (tj. iznenada opustelom) tajnom vojnom postrojenju, od sorte koja je bila naročito popularna krajem 1980-ih i tokom ranih 1990-ih (u senci ALIENSa, dabome).
 
Znači, vojničine se vrzmaju po mračnim hodnicima, traže preživele u zamrloj bazi a neki mutanti (proizvodi Čačkanja Mečke mutnih tipova i ludih naučnika) spopadaju ih iz mraka. 
...Uključujući tu i psihološke mrakove koje ovi nose sa sobom, jer mutanti imaju ESP moći, pa im prikazuju stvari specijalno prilagođene njihovim slabim tačkama.
Ima nešto malo krvi, ali uglavnom od trepni-i-propusti sorte (zato je tu freeze frame)!
Najveće razočarenje: na početku se pojavi nekakav džinovski gorila ili tako neko dlakavo čudo. To se ne viđa svaki dan – ali njega prebrzo i olako skenjaju, a do kraja niti se pojavi njegova bratija, niti se neko potrudi da nam objasni kakve veze to stvorenje ima sa ESP experimentima na ljudima.
Pošto je film australijski, očekivao sam bar dašak svežine u odnosu na 200 puta viđenu američansku obradu ove vrste materijala, ali avaj, sve je ovo gola rutina, nepotrebno konfuznog scenarija u kome na kraju nije najjasnije ni šta se tu dešavalo, ni zašto... 
Preporučljivo samo za najzagriženije fanove ove vrste konfekcije.Istonaslovljeni film od pre četvrt veka, CRAWLSPACE sa Klausom Kinskim zabavniji je i smeliji od ovoga + ima bolji skor!