четвртак, 22. јануар 2009.

NOVI POČETAK


Nema više mog sajta. Posedovanje sajta preskupo je za moje trenutne resurse, pre svega živčane.
Kad budem počeo da pravim i prodajem nešto dovoljno unosno, onda ću platiti nekom majstoru da napravi komercijalni sajt. Do tada, oslanjam se na princip: "Sam svoj majstor"!
Ne zavisim ni od čijeg vremena, dobre volje, privatnih problema i obaveza – sem svojih sopstvenih!
Kad stignem, šta stignem, koliko stignem, okačiću ovde pa, zavisno od feedbacka, pričaću sam sa sobom ili sa zjapećim crnilom cyber ambisa ili sa ponekom zalutalom dušom koju zanima svet horora.
Čemu sve ovo?
Za početak, želim da na jednom mestu okačim sve svoje filmske kritike kao i kraće, neobavezne osvrte na filmove svih žanrova, ali najčešće 'mračnije' tematike.
Zatim, da putem ovog bloga obaveštavam ljude o svojim horor aktivnostima – knjigama, promocijama, predavanjima, člancima, kritikama, esejima, gostovanjiam i sl. – kao i o aktivnostima mojih kolega po hororu: pisaca, izdavača, kritičara, filmadžija.
Zatim, ako bude dovoljno interesovanja, da pružim priliku nekim pametnim ljudima koji vole horor da ovde ostave trag koji bi bio trajniji, pregledniji, ambiciozniji od zbrzanog forumaškog zapisa. Dakle, ideja je da blog bude multi-juzerski, mada ću verovatno ja biti najčešći.
Prema tome, ako vas zanima šta se dešava sa hororom u Srbiji, i šta ja o tome mislim, i šta preporučujem, i šta radim po tom pitanju – svraćajte redovno ovde.

15 коментара:

  1. E pa zelim ti puno srece i ovog puta. Moj stav znas pa necu da ga ponavljam.:)

    ОдговориИзбриши
  2. To je lijepo, međutim mislim da blog nije najbolje rješenje za rivjuove filmova. Mišljenja sam da je trebalo da napraviš (ili daš nekom da ti napravi) neki superelementarno jednostavan sajt gdje bi samo implementirao neke pretrage (npr. po režiseru, godini i sličnim glupostima ili da se izlistaju svi rivjuovani filmovi po abecednom redu) i onda to postavio negdje gdje je hosting besplatan. Toga bar ne manjka. Elem, mogu li i ja da budem proglašen za saradnika? Obećavam da neću pisati gluposti.

    ОдговориИзбриши
  3. Najzad, srećno Ghoul!
    (primećujem da je Aleksandar upotrebio "superelementarno" i "implementirao" u jednoj rečenici, a obećao je da neće pisati gluposti) :)

    ОдговориИзбриши
  4. Uh, ovo mi je trebalo! Nadam se da ćeš pisati i o knjigama.

    ОдговориИзбриши
  5. Meni se ovo baš sviđa, lepo i pregledno.Srećno i Ghoul-u i saradnicima u daljem radu!

    ОдговориИзбриши
  6. Posle nesrećnog sajta, srećno sa blogom!

    I preporučujem ti tagove, posle mesec dana je već zbrka sa organizacijom gde je šta, i za tebe i za čitaoce.

    ОдговориИзбриши
  7. Okej, sad sam videla da ih stavljaš ispod teksta, mislila sam izdvojeno da ljudi odmah vide... i još jedan savet, pošto ima veoma dugih tekstova, proširi širinu za tekst u kodu, lakše je i lepše čitati. Na kraju krajeva, ne moraš ništa od toga.

    Ćao.

    ОдговориИзбриши
  8. Biće sve ovo organizovano maximalno moguće, i ja sam najviše volim preglednost i jasnoću, dajte mi samo vremena da se snađem u svim opcijama koje imam. U ovom trenutku blog postoji manje od 24 časa!
    Hvala na svim predlozima i komentarima, očekujem ih i ubuduće - ovo ne radim samo za sebe! ;)

    ОдговориИзбриши
  9. sretno.
    molim vise filmskih postera i slika iz filma koje komentariras

    ОдговориИзбриши
  10. super je blog; ovo je mnogo bolji nachin opshtenja (da izvin'te :}) sa javnoshcu od foruma. a i manje je nabudzen od blazhenopochivajucih sajta&foruma, pa mozhe svako da ga koristi i bez najnovijih verzija mozille i IE-a.
    nego ja ipak mislim da bi trebalo da bude vishe postova o britney spears, ceci i deci, ozonskim rupama, nosu isidore bjelice, a i kalendar pravoslavnih praznika obavezno da ubacish. i horoskop (kineski, naravno)! :P :D

    ОдговориИзбриши
  11. I ja sam presao na blog varijantu (vise njih) iz istih, gore navedenih, razloga. Ako dajem svoju muziku za DZ neka i web varijanta bude za iste pare. Aniway dodajem tvoj link.

    ОдговориИзбриши
  12. Poceo sa citanjem od nule, pa gde me odvede. :)
    Ziveo.

    ОдговориИзбриши
  13. Procitao gomilu odlicnih tekstova, recenzija, najava.
    Jos sam u prici. :) Samo sad kombinujem staro i novo.
    Hvala za pisanije.

    ОдговориИзбриши