четвртак, 29. јануар 2009.

PREDAVANJA MUDROSTI


Tokom 2008. godine održao sam nekoliko predavanja o hororu u književnosti i na filmu, u beogradskom Domu Omladine.

Svi oni koji su u vreme njihovog održavanja imali pametnija posla sada imaju ekskluzivnu priliku da u miru i tišini (if any) svojih domova slušaju moj unjkavi glas kako im priča o hororu.


Predavanje OD GOTSKOG ROMANA DO DANAŠNJEG HORORA

by Dejan Ognjanović

Održano u beogradskom Domu Omladine u utorak 18. marta 2008. Njime je počela serija predavanja pod zajedničkim nazivom 'Uvod u užas'.

Tema je nastanak horor književnosti, od gotskog romana u Engleskoj, preko visokog gotika Meri Šeli i kratkih priča E. A. Poa, do priča o duhovima iz XIX veka, 'pulp' proze iz ranog XX veka, do Stivena Kinga – i dalje. Ono prati razvoj i osmišljavanje gotskih motiva kroz vekove kao i prošlost i budućnost horor proze.

http://rapidshare.com/files/200407053/Predavanje_OD_GOTSKOG_ROMANA_DO_DANASNJEG_HORORA.rar



Predavanje SRPSKI HOROR FILM

by Dejan Ognjanović

Održano u beogradskom Domu Omladine u petak 23. maja 2008. To je treće po redu u seriji predavanja pod zajedničkim nazivom 'Uvod u užas'.

Potencijali i zamke horora u Srbiji. Postoji li srpski horor? Šta ga čini osobenim? Društveni i ekonomski kontekst u SFRJ i u današnjoj Srbiji: otežavajuće okolnosti, problemi, ali i... potencijali? Pregled dosadašnje horor produkcije srpskog filma, od "LEPTIRICE" (1973) do "ŠEJTANOVOG RATNIKA" (2006), i dalje. Ima li horor budućnost u Srbiji?

Specijalni gost, Aleksandar Radivojević, najavljuje svoj horror projekat SRPSKI FILM.

http://rapidshare.com/files/191117242/Predavanje_SRPSKI_HOROR_FILM.rar

6 коментара:

  1. AWESOME-O. Konacno da cujem taj tvoj unjkavi glas u tajnosti svoje sobe jer prosli put kad sam bio na predavanju, moja brizna majka mi je zacepila ushi da ne cujem to boghouljenje.

    ОдговориИзбриши
  2. mothers (of tears) always know best!

    nije li još džihouva lepo reko: slušaj oca svoga i mater svoju da dugo poživiš na zemlji?

    tvoj problem, sine, je što se tebi uopšte ne živi dugo, što si suicidalan.

    zato te je put hude sudbe i naneo na stranu boghouljenja!

    ОдговориИзбриши
  3. Moze li ponovni upload za SRPSKI HOROR FILM? Link ne radi.

    ОдговориИзбриши
  4. problem je u tome što rapidšer traži da se određeni fajl skine određeni broj puta tokom nekog vremena, a ako se to ne desi, oni ga skinu.
    dobro, okačiću ga opet, pa ću razglasiti još na nekim mestima taj link, u nadi da će više od 3 čoveka poželeti da to skinu.

    ОдговориИзбриши
  5. evo kakva je situacija sa prvim predavanjem:
    http://rapidshare.com/files/191112681/Predavanje_HOROR_OD_GOTIKA_DO_DANAS.rar.html

    This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times.

    This limit is reached.

    To download this file, the uploader either needs to transfer this file into his/her Collector's Account, or upload the file again. The file can later be moved to a Collector's Account. The uploader just needs to click the delete link of the file to get further information.

    moze li i to ponovo?

    ОдговориИзбриши
  6. ok, probaću ovo opet da okačim, ako pronađem fajlove.

    ОдговориИзбриши