среда, 15. јануар 2014.

Mi plačemo iza tamnih naočara: ONLINE

             Na ovom blogu već je pisano o dokumentarnom filmu o niškoj rok-pop-rep itd. muzičkoj sceni Mi plačemo iza tamnih naočara. Njega je pre godinu i po završio i premijerno prikazao Marijan Cvetanović, jedan od povremenih svedoka-saradnika ovog bloga, inače ko-reditelj filma. Više detalja o tom projektu u formi najave imate OVDE. A ako vam je promakao moj surovi rivju, evo i njega, OVDE.
            E, sada ceo celcati uncut film možete pogledati onlajn, i to sa engleskim prevodom (titlom). Titlove sam preveo upravo ja, pa se možete, između ostalog, zabavljati tražeći mi greške (good luck!) ili zamerke na neizbežna skraćivanja i preformulacije raspričanih talking headova.
            Evo filma, gledajte, uživajte – i plačite! Za kućne uslove tamne naočare vam ne trebaju.



5 коментара:

  1. He, he, evo bezuspešno tražim greške, svaka čast. Zajebano je to prevesti, naročito kad se razbrbljaju, pa ni sami ne mogu da pohvataju šta govore. A i ovima za dokumentarac čestitke. Otkrio sam Decokvaritelje zahvaljujući njemu, što je dakako doprinelo poboljšanju kvaliteta mog života. Nego me baš zanima, da li je stvarno neko iz Niša išao na Vudstok '69 ? To mi je nepoznato.

    ОдговориИзбриши
  2. prevod je dobar, film je los. zasto uzeti naslov iz pesme Dobrog Isaka, a ne pomenuti najbolji niski bend u filmu? kao i mnogi dokumentarci iz regiona i ovaj pati od previse likova koji tvrde da je njihova scena odlicna, a u stvari, makar ono sto se culo u filmu, osim Novembra nista ne valja...

    ОдговориИзбриши
  3. za moj ukus, to je sve 50 nijansi sivog, bezličnog, neslušljivog, i baš bi mi teško bilo da proberem šta je tu veća a šta manja kazna za uši. film je dobar zato što je te sivonje pustio da sami sebe oslikaju ko su i kakvi su i zašto su. ne može od govna pita - film je svakako bolji od većine tih bendova.

    ОдговориИзбриши
  4. tehnicki je dobro uradjen. i tu se dobro zavrsava.
    najsmesniji komentar: "meni je Nis kao Mancester, ili Sijetl"
    jedina lepa stvar je sto je par ljudi na kraju reklo nesto u fazonu jebes pare i poularnost, vazno je da se svira.

    ОдговориИзбриши
  5. te samoobmane i iluzije veličine ili barem odsustvo bilo kakvog osećaja proporcije i svog mesta u poretku stvari TIPIČNI su činioci provincijalne, nezrele svesti, i stoga je takođe vredno što su zabeleženi u ovom filmu. kakve su tek budalaštine izbačene iz filma, kakve su sve gluposti brbljane u materijalima koje možda nikad nećemo videti javno... to je za hrkljuš!

    ОдговориИзбриши