петак, 20. фебруар 2009.

Predavanja: Download


Na traženje mnogih, evo još malo sound fajlova: pre svega, ponovo kačim fajl za predavanje o razvoju horor književnosti koje je u međuvremenu postalo nedostupno:

Predavanje OD GOTSKOG ROMANA DO DANAŠNJEG HORORA by Dejan Ognjanović
Održano u beogradskom Domu Omladine u utorak 18. marta 2008. Njime je počela serija predavanja pod zajedničkim nazivom 'Uvod u užas'.

Tema je nastanak horor književnosti, od gotskog romana u Engleskoj, preko visokog gotika Meri Šeli i kratkih priča E. A. Poa, do priča o duhovima iz XIX veka, 'pulp' proze iz ranog XX veka, do Stivena Kinga – i dalje. Ono prati razvoj i osmišljavanje gotskih motiva kroz vekove kao i prošlost i budućnost horor proze.

http://rapidshare.com/files/200407053/Predavanje_OD_GOTSKOG_ROMANA_DO_DANASNJEG_HORORA.rar

A kada se umorite od suve teorije, istorije i ostalih gnjavaža - evo nešto sasvim drugačije: snimak živopisne, dinamične, svađalačke, ogovaračke promocije moje knjige o srpskom horor filmu.

Promocija knjige U BRDIMA, HORORI u Kinoteci
Održana u okviru festivala nitratnog filma, marta 2007.

Učesnici: Vuk Pavlović (voditelj); Dejan Dabić, urednik filmskog programa NKC-a; Slobodan Aranđelović, filmski kritičar; Aleksandar Radivojević, filmski kritičar i scenarista; i autor knjige, Dejan Ognjanović.

Pored hvalospeva knjizi, ovde se mogu čuti i nadanuta Radivojevićeva vizija budućnosti srpskog horor filma, kao i žestoka paljba (od strane S. Aranđelovića) po većini sadašnje i bivše filmske kritičarske scene, sa mnogo sočnih detalja.

http://rapidshare.com/files/200408674/Promocija_U_BRDIMA__HORORI_u_Kinoteci.rar

Uživajte.

5 коментара:

  1. Bobi Arandjelovic je hodajuca legenda i beskrajni izvor pikantnih informacija i detalja. Svako ko je ikad prozborio par recenica sa njim pokupio je neizmerno puno. Steta sto je vrlo cesto ignorisan ili skrajut u medijima.
    Audio snimak je ocajnog kvaliteta i to je fakat. Ako autor ubuduce zeli da dokumentuje ovu vrstu zapisa, sto moze imati vrednost i tezinu, pod hitno treba da ukljuci profi opremu za snimanje u svoje konferencije i predavanja.
    Konferencija ***** (pre svega zahvaljujuci dinamicnom Bobiju)
    Kvalitet audio zapisa ** (HALO! Ipak je 2007a, ovakve stvari treba arhivirati!)

    ОдговориИзбриши
  2. šozo, zbunjuje me tvoj komentar o kvalitetu zvuka: svi materijali koje sam do sada kačio, i koje ću kačiti, snimani su vrlo dobrim digitalnim Olympus diktafonom, a sad sam, evo, isprobao još jednom taj fajl iz Kinoteke, i sasvim je jasan i čujan i razgovetan.
    ne znam da li je stvar u rapidšeru, zipu, programu kojim slušaš ovo, ili u tvom prefinjenom muzičkom uhu koje traži isključivo 5.1. audio ugođaj, ali bem li ga, zaista, ne vidim baš nikakav nedostatak za ovu vrstu fajla: meni se SVE zaista čuje odlično, tj dovoljno dobro.

    ОдговориИзбриши
  3. Hm, evo opet sam preslusao. Znaci konstantan sum je prisutan koji umanjuje jasnocu glasa. Visoke frekvencije u reprodukciji zvuka su dominantne, pa u nedostatku basova cesto dolazi do probijanja gornjeg limita zvucnog signala usled prirodnog glasnovnog kresenda. To opet na svoj nacin rezultuje da potenciometri moraju biti na gornjoj granici.
    Sve su to tonski problemi koje sam uocio, a preslusao sam sat vremena od celokupnog materijala. Ne znam sta je problem, mozda kod tebe bolje radi. Ovaj snimak sa RSa ima dva krucijalna audio nedostatka koji ga cine nazalost ispod prosecnim.:(

    ОдговориИзбриши
  4. dobro, kao što sam i slutio, tvoje zamerke su od strane muzikanstke picajzle za zvuk.
    meni se savršeno jasno čuje ko šta govori, i tu prestaju sve ambicije tih zapisa: da se jasno i razgovetno čuje onaj koji priča. da li je u pozadini i neki šum ili sve to nije na bem-ga-kom visokom nivou, to me manje zanima.

    dakle, da čujem komentare od drugih koji su ovo skinuli/slušali!

    ОдговориИзбриши