субота, 25. јул 2009.

MNE NE BOLNO (2006)



 ** 
 2+ 

jedini razlog što sam ovo gledo jeste to što ga potpisuje meni vrlo simpatični balabanov (BRAT 1 & 2, O NAKAZAMA I LJUDIMA, RAT…).
jedini razlog da ikome ovo preporučim, uz mnogo opreza, jeste ako ste baš zadrti fan šalabanova.
i ako ste ljubitelj toplih ljudskih priča o 'malim ljudima' – u kom slučaju baš me zabole da vam bilo šta preporučujem, već ste dovoljno kažnjeni.
dakle, ovo počinje kao simpatična tween socio-komedija o nekakvim sitnim prevarantima, nastavlja se kao ne baš mnogo ubedljiva, a ni strastvena, a ni zanimljiva ljubavna priča, a završava se kao - LJUBAVNA PRIČA (boy meets girl, girl dies of cancer, boy sad).
glumci su dobri i oni donekle vade stvar (ima tu nekoliko stalnih b-ovih igrača, pa tako i nikita mihalkov u zabavnoj epizodi), ali priča naprosto nije toliko zanimljiva, fali joj narrative drive, glavni junak je neoprostivo nedefinisan i prazan, i kao karakter na papiru, i kao fizička pojava, bled je, ko je bre uopšte taj baja da bi se ta starija ženska zacopala u njega, i ko je bre on da bi nekoga bilo briga za njegov ljubavni i drugi život?
ima tu zanimljivih, ali ne naročito memorabilnih (za b-ove standarde) likova i epizoda, i respektabilna je njegova sklonost ka malim i za narativ ne naročito bitnim, a opet tako sočnim i životnim epizodicama, ali sve u svemu, ovo je jedan savršeno minoran, gledljiv ali nebitan film koji ću istog časa po gledanju obrisati s harda jer ne nudi baš ništa za ponovno gledanje.
naročito iritira to što u celom filmu imamo 2 muzičke teme i 2 pop-pesme, i one se vrte naizmenično kroz čitavih 100 minuta tako da repetitivnost toga brzo počne da iritira a to traje sve do odjavne špice.

5 коментара:

  1. Nadam se da sa onom zagradom nisi spojlovao ovaj potencijalno zanimljivi film, koji na osnovu opisa zvuči kao nešto što je svakako vredno gledanja!? Uostalom, ko se još hvali time kako je nešto obrisao sa harda, to je tako lejm... :p

    ОдговориИзбриши
  2. miloše, ne znam da li sam te privukao ovim: "toplih ljudskih priča o 'malim ljudima'" ili "ne baš mnogo ubedljiva, a ni strastvena, a ni zanimljiva ljubavna priča", ili pak ovim: "savršeno minoran, gledljiv ali nebitan film"? ili možda ovim: "naročito iritira to što u celom filmu imamo 2 muzičke teme i 2 pop-pesme, i one se vrte naizmenično kroz čitavih 100 minuta" – ti si ljubitelj slušanja muzike do besvesti!

    ipak, ozbiljno, kladio bih se da te je film kupio ovim detaljem: "ko je bre uopšte taj baja da bi se ta starija ženska zacopala u njega"!

    no, dobro, ako te je moj rivju privukao, svakako pogledaj film, da je negledljiv – nije!

    ОдговориИзбриши
  3. ipak, ozbiljno, kladio bih se da te je film kupio ovim detaljem: "ko je bre uopšte taj baja da bi se ta starija ženska zacopala u njega"

    kao i još nekim detaljima... npr.

    "i ako ste ljubitelj toplih ljudskih priča o 'malim ljudima' ... glumci su dobri i oni donekle vade stvar (ima tu nekoliko stalnih b-ovih igrača, pa tako i nikita mihalkov u zabavnoj epizodi)... ima tu zanimljivih, ali ne naročito memorabilnih (za b-ove standarde) likova i epizoda, i respektabilna je njegova sklonost ka malim i za narativ ne naročito bitnim, a opet tako sočnim i životnim epizodicama..."

    mada mislim da ću prvo pogledati "toplu ljudsku priču" pod imenom gruz 200, nema smisla da mi taj film i dalje stoji nepogledan...

    ОдговориИзбриши
  4. au, bruke!
    gruz 200 svakako treba gledati, to je već vintage šalabalabanov! ovo NE BOLI ME čudo čak i nema preterano mnogo njegovog autorskog DNK.

    ОдговориИзбриши
  5. E i mene si kupio tim detaljem:"ko je bre uopšte taj baja da bi se ta starija ženska zacopala u njega".Mada, pitanje je bezveze, ljudima ne trebaju nikakvi razlozi da bi se zaljubili. Desi se ili ne...That's all joke :)

    ОдговориИзбриши