izabrana dela

izabrana dela

уторак, 27. октобар 2009.

DEJAN OGNJANOVIĆ NA SAJMU KNJIGA 2009

Za razliku od prošle godine, kada sam na Sajmu imao dve nove knjige, ove nemam nijednu. Na tome se izvinjavam svim svojim štivaocima, ali tako mu je to. Nije to baš zato što se ove godine previše vrtelo palcima i blejalo u prazno, radilo se itekakao, samo što ništa od toga nije uobličeno u ready-to-print knjigu.

Ipak, upravo u 2009-oj stavio sam tačku na najvažniju moju dosadašnju knjigu (tj. magistarski o Pou), i to će vrlo verovatno izaći kao knjiga već u narednoj godini. Takođe, gotovo je izvesno da će u 2010-oj iz štampe najzad izaći i II (blago izmenjeno) izdanje mog romana NAŽIVO. Da li će se do kraja 2010. godine pojaviti i moj drugi roman, to u ovom trenu (kada ga još nisam ni započeo) zaista ne smem da obećavam.

Dakle, šta i gde ima na Sajmu Knjiga 2009. od mojih radova?


- Naživo, Prosveta, Niš, 2003

= Niška Prosveta je odavno propala, ovaj naslov je odavno rasprodat, tako da ga jedino uz zaista mnogo sreće možda možete naći kod nekog antikvara. slaba šansa, ali ako ga nađete, ne pitajte za cenu!


- Faustovski ekran: đavo na filmu, Matična biblioteka 'Svetozar Marković', Zaječar, 2006.

= Nije mi poznato da ova institucija ima svoj štand na Sajmu, ali – iznenadite me!?


- U brdima, horori: srpski film strave, Niški Kulturni Centar, Niš, 2007.

= NKC svoja izdanja ove godine nudi na štandu (takođe niškog izdavača) ZOGRAFA, pa je to jedino mesto gde možete naći ovu knjigu.


- Studija strave: eseji o horor žanru, Mali Nemo, Pančevo, 2008.

= Mali Nemo uvek ima vidan štand na vidnom mestu, blizu ulaza, pa se nadam da je tako i ove godine.


- Novi kadrovi, Clio, Beograd, 2008.

= CLIO ne možete promašiti, a jedino na njihovom štandu na Sajmu možda možete naći ovu knjigu po iole razumnoj ceni (pošto se u knjižarama prodaje isključivo po nerazumnim).


- H. F. Lavkraft, Nekronomikon, Everest Media, Beograd, 2008.

= Everest Media ima štand, a Nekronomikon verovatno možete naći i na srodnim, prijateljskim štandovima, kao što je npr. izdavača TARDISA. Štand Everest medije nalazi se na galeriji u neposrednoj blizini Alnarijevog štanda; a njega nećete moći da promašite, jer je uz Mono&Manjanu i Lagunu najupečatljiviji objekat hale 1. Na ovom Sajmu knjiga Nekronomikon se prodaje po 1400 dinara i ta cena je najpovoljnija koja će ikada postojati.

Od 1. decembra cena Nekronomikona ide na 1944 dinara, pa uz popust od 20% može biti najniže 1555... čisto da ne bude posle da ima neobaveštenih.

Kod EVEREST MEDIJE takođe imate i brojeve magazina sa mojim esejima i književnim i filmskim prikazima: Znak sagite 6-9 i 11-16 po 200 dinara. Znak sagite 10 košta 300 dinara jer ga ima vrlo malo.

Štand Tardisa se nalazi u dnu partera hale IV (bivša hala XIV); gledano sa ulaza iz glavne hale u halu IV, nalaze se po sredini, tačno na suprotnom kraju hale. Ako već svraćate do njih, svakako potražite neke fascinantne nove knjige domaćih autora fantastike i horora: moju specijalnu preporuku imaju knjige MALTEŠKI ŠIŠMIŠ, NASTAVIĆE SE..., OTISAK ZVERI U PEPELU, KRALJEVI i MRVE POD KOŽOM.

Moje nove horor priče imate u zbirkama koje je priredio i objavio Goran Skrobonja, tj. izdavačka kuća PALADIN.

BELI ŠUM: Priče o televiziji i ISTINITE LAŽI: Urbane legende (najnovije! friško! tek izašlo!)

=PALADINOVA izdanja imate kod TARDISA i DELFIJA, a ako ih nikako ne nahvatate tokom Sajma, nakon toga ima ih u knjižarama Beopolis (u Domu Omladine) i Alan Ford (na Novom Beogradu). Naravno, i direktno kod izdavača.


Ne zaboravite da sebi nabavite i primerak časopisa Gradina, br. 25 (NKC, Niš, 2008.) jer u njemu imate opsežan temat posvećen EMBROUZU BIRSU

= ovo možete naći samo na štandu ZOGRAF / NKC.

Malo li je?


Toliko što se tiče Ghoul-related izdanja na Sajmu.

Što se tiče mog telesno-duhovnog prisustva, na Sajmu me možete slučajno sresti u petak popodne (u 17h Boban Knežević na štandu ALNARIJA potpisuje svoj novi roman POSLEDNJI SRBIN, a u 18h je na štandu TARDISA proslava koju ne treba propustiti!).

Namerno me možete sresti i u subotu, kada učestvujem u dva panela posvećena stripu. Konkretno, radi se o sledećim zbivanjima:

Subota, 31. Oktobar

Hala br. 2, nivo B


13:00 - Istraživači natprirodnog : Marti Misterija, Dilan Dog, Hellboy, Džon Konstantin – Hellblazer


1. Dr Miloš Milenković, antropolog, docent na Filozofskom fakultetu u Beogradu

2. Dejan Ognjanović - pisac, filolog , prevodilac, kritičar, esejista

3. Dejan Stojiljković, pisac i strip scenarista


14:00 - GOST SAJMA - DŽEJMI DELANO

Predstavljanje gosta, kraći razgovor s njim, pitanja publike, uručenje poklon-slike i onda potpisivanje stripova

1. Borislav Stanojević, strip-teoretičar,

2. Dejan Ognjanović, pisac, filolog , prevodilac, kritičar, esejista

3. Džejmi Delano, strip scenarista

1 коментар:

 1. Ej, ne zaboravi Dežula!

  "Melodije Bljeska i Oluje", Lucić & Dežulović performance

  Date: Thursday, October 29, 2009
  Time: 9:00pm - 11:30pm
  Location: Centar za kulturnu dekontaminaciju

  "Dođite da čujete nešto u čemu evo već duže od dve godine uživaju diljem bivše Juge. Na istim mestima se smeju i zgražavaju i u Beogradu, Užicu, Leskovcu, Novom Sadu. Zagrebu, Splitu, Puli, na Hvaru, na Braču, u Rijeci, Pančevu...
  Čitanje s pevanjem na poznate melodije, uz dodatak Melodija Delte i Konzuma.
  Apsolutno politički nekorektno!"

  http://www.facebook.com/event.php?eid=185131938979

  ОдговориИзбриши