недеља, 3. октобар 2010.

Radovi na blogu



pažljiviji posetioci ovog bloga verovatno su primetili novi dizajn, tj. novi templejt bloga. radovi su još u toku, ovo nije finalni izgled niti finalni oblik organizacije. ispipavamo opcije, modifikujemo, istražujemo, korigujemo... recimo, tek malopre otkrih da postovanje komentara nije bilo moguće od noćas – pa ako je neko pokušao da nešto prokomentariše u tom periodu, i nije mogao, izvinjavam se. evo, sad može.
dajte feedback. kako vam se čini? jel bolje ovako ili da vraćamo na staro?
uslišio sam neke molitve od ranije vezane za navodno suviše sitna slova: sad su veća i, nadam se, čitkija. promenio sam font u Georgia sortu. sviđa mi se. njome će da se radi i 2. izdanje NAŽIVOG (o tome više vesti za neki dan). boju fonta neću da menjam – meni je ova zelena na crnoj pozadini idealna, i to se neće dirati.
glavni razlog za ove akcije jeste da izgled, ali i pristupačnost, sadržaja učinim bližim nečemu što liči na SAJT (kao idealnijoj, ali zasad nedostupnoj formi mog cyber-prisustva).
nevezano za novi templejt, ali vezano za nove momente na blogu, ukazujem na jedan koji možda nije baš svakome zapao za oko – uveo sam novu kategoriju: GHOUL'S SEAL OF APPROVAL - artwork (c) by nikola vitković; finishing touches by ZAKK. to je pečat koji udaram samo na zaista posebne i ghoul-approved filmove i knjige. ova opcija zgodna je za one najprobirljivije, koji ne žele da gacaju kroz sve one osrednje, solidne i jedva-vrlodobre radove koje ovde takođe pokrivam. ko oće samo čisto meso, bez koske i slanine – nek srčuje tu kategoriju. istina, ne žurite s tim, još nisam back-tagovao sve starije postove, tek sam nekoliko meseci unazad pokrio...
ja i moj saradnik-saučesnik son of abraxas otvoreni smo za sve sugestije, savete, primedbe, prekore, ponude, novčane priloge, donacije, usluge i sl. pa eto... komentarišite.

7 коментара:

  1. Super je ovo, preglednije nego ranije. Sredi boje. Desno, recent comments, podaci o "komentatoru" su napisani crnim na tamno braon, ne vide se, samo komentari štrče i nepregledno je.

    U tabu ispod naslova fali "horor". Pa ovo je prvenstveno horor blog, a fali. Fale i kritike i tirade. Mislim da si ih kritike odvajao od rivjua, zar ne?

    ОдговориИзбриши
  2. mda, naravno da sam primetio to kod recent comments, ali još nisam prokljuvio gde šta tačno da pipnem da to sredim.
    gornje kategorije će svakako da se preuređuju i dodaju.
    problem sa 'rivjuz' je sledeći - pošto je ovo pre svega horor blog, kod većine rivjua horora nisam ni tagovao kao 'horor' nego samo kao rivju. ali to sam radio i kod non-horora, koji imaju po 2 taga: rivju, i ne-horor. isto važi i za kritike. biće tu možda mnogo više posla nego što ja imam vremena i volje da obavljam - pešačkog, najgoreg...

    ОдговориИзбриши
  3. Primetila sam novi dizajn još jutros. Šta znam, meni se sviđa...pogotovu što je sve preglednije + 3x ura za drugi, veći font ( i ovako sam prilično ćorava, ne bih, ako baš ne mora, da mi se pogorša dioptrija:)

    Ghoul's Seal Of Approval sam prvi put videla pre par dana, mislim da je u pitanju FEVER (sličica). Sjajno izgleda, čestitke Nikoli i Zakku!

    Ghoule, skoro sam sigurna da te SIN ČOVEČIJI nagovorio na izmenu dizajna. I ako je! :D

    ОдговориИзбриши
  4. ne. zapravo me je na na ovaj templejt navadio taurus jor, koji ovih dana pokreće SVOJ blog, pa mi je pokazao jedan već postojeći, u koji sma se smesta zaljubio i reko: oću i moj da bude ovako organizovan! (inače je moj dizajn, boje itd. sasvim drugačiji - da ne kažem crnji...). son of man je odradio značajan deo posla oko instalacije ovoga i početnih podešavanja, a posle sam ja nastavio i upicanio...
    ali, kao što već rekoh - MY WORK IS NOT YET DONE!

    ОдговориИзбриши
  5. Dobro je ovo, ali pod hitno mijenjaj ovu boju za komentare. Ova svijetlo siva na svijetlo crvenoj ili koja li je već je pravo ubistvo za oči. Stavi nešto kontrastnije.

    ОдговориИзбриши
  6. Boje su ok, izuzev loseg odnosa pozadine komentara i boje fonta samog komentara (nesto mi to bode oci), probaj da pozadinu slike logo-a iz headera ujednacis sa bojom pozadine (mozda pozadinu u headeru prebacis na full crnu) posto se vidi ostra granica izmedju slike i praznog prostora i ne svidja mi se prevelika margina sa desne strane postova. Debeli borderi odlicno izgledaju...

    Baneri ka drugim sajtovima bi mozda trebalo biti naciljani na sredinu celija u kojima se nalaze.

    Nadam se da nisam bio previse ostar u komentarisanju dizajna. :)

    ОдговориИзбриши
  7. ove boje u komentarima sam namerno stavio da nerviram komentatore. biće promenjene. a za ono sa strane, u recent comment, oću i to, al ne znam gde. malo je bezveze to namešteno u templejtu, mora mnofo trial & errora i pipanja naslepo da prokljuvim koje mu je to.
    ali ovo su sve sitnice, šminka: više me brine reformatiranje mnogih starijih textova (gubljenje razmaka i novih redova), kao i neke suštinske stvari oko kategorija i njinog smislenijeg uređenja...

    ОдговориИзбриши