среда, 13. новембар 2013.

PREDATOR (1987) by Bob Živković



            U okviru akcije razotkrivanja mračne prošlosti Boba Živkovića (poznatog pod nezvaničnom, ali Ghoul-approved titulom Najbolji Živi Srpski Ilustrator) nastavljamo sa ogoljavanjem njegovih mladalačkih pokušaja da se bavi jednom od najnezahvalnijih delatnosti u univerzumu – filmskom kritikom!
            Istina, donji tekstovi su manje kritike a više najave, reklo bi se zasnovane na inostranim časopisima (retkim, i masama nedostupnim u vreme kada je ovo objavljeno u magazinu ALEF, krajem 1980-ih). U ova dva napisa, o filmovima PREDATOR i LEGENDA, nažalost, ima malo manje Bobove trejd-mark vrcavosti i zajebanstva nego što smo navikli (za bolje primere videti ranija izdanja u ovoj rubrici, pod tagom BOB), ali to su još uvek sasvim OK tekstovi o odličnim filmovima, vredni da ih se i danas podsetimo...
 
 

10 коментара:

  1. Ja puk'o već na Krvolok :) Živeo Bob još sto godina.

    ОдговориИзбриши
  2. predator 2 mi je bolji nego predator 1, a 'boja stalkera' će biti - ne znam, možda ovih dana. ako se ne smorim do tada, jer tu precenjenu gnjavažu najradije bih zaboravio.

    ОдговориИзбриши
  3. Smatram da je predator 2 nepravedno potcenjen film

    ОдговориИзбриши
  4. Mnogi predator 2 smatraju dosta inferiornijim u odnosu na prvi predator i nedostojnim nastavkom zadnji put kad sam ih gledao bolji utisak mi je ipak ostavila jedinica ali to nikako ne umanjuje kvalitete dvojke koja je vrlo dobar film

    ОдговориИзбриши
  5. Prvi je u dzungli drugi u gradu i oba su dobra na svoj način sa memorabilnim scenama - čuh da će onaj tip što glumi u 1.delu da snimi sada još jedan deo,
    eniuej,nikakav tekst ne može da dočara tu muziku i zvuke od kojih se ledi krv u žilama...Najjači monstrum ikada taj agli madr fakr!

    ОдговориИзбриши
  6. Bilo bi dobro kad bi vratili malo radnju u proslost npr. u 2.sv.rat.Prle puca na Nemce sav iznemogao i u jednom trenutku u rovu pored njega progmize svi znamo ko,i sad on ne moze da skonta da li je stvarno ili prikaza od iscrpljenosti - i tu sledi dramatican trenutak dvoumljenja ali naprasna pogibija njegovog saborca vraca ga u borbu...Ako hocete mogu da vam napisem scenario ovde u komentarima.

    ОдговориИзбриши
  7. Uh kako mi se gleda film kao Predator 2 ,ogulio bi nekog gula samo da mogu da gledam jos jednom tako dobar film.Ako neko zna priblizno slican film neka mi kaze naslov.

    ОдговориИзбриши