izabrana dela

izabrana dela

среда, 03. јул 2019.

Bogdan Tirnanić o Kadijevićevom Prazniku

  
U okviru akcije „Ghoulova arhiva“ delim sa vama jednu vrednu iskopinu, iliti sudar Titana: veliki kritičar – nažalost, već 10 godina pokojni! - Bogdan Tirnanić piše o Prazniku, najboljem filmu Đorđa Kadijevića (na sreću, još uvek živog)!
Ovo je dobar povod da vas podsetim:

1) da na ovom blogu možete čitati i neke druge izvrsne Tirketove tekstove o horor filmovima, koje sam ja sačuvao, skenirao i ovde okačio: ako vam je to promaklo – obavezno na utvrđivanje gradiva OVDE i OVDE!

2) da na ovom blogu možete čitati i odlomak mog eseja o Kadijinom Prazniku, OVDE;

3) da je krajnje vreme da sebi nabavite, ako još niste, moju knjigu razgovora sa Kadijevićem, VIŠE OD ISTINE. Nema je još mnogo kod izdavača, Orfelina, pa bolje po'itajte.
Nemoj posle da bude: „Jao, pa kad se pre rasprodala, pa baš se spremao da je kupim, nisam bio pri parama, čekao sam ne znam šta, smetnuo sam s uma, ovo ono...“ Tražite je OVDE.


Tekst koji sledi objavljen je u novosadskom časopisu POLJA br. 109. na str. 7, daleke 1967.
Ako vam je lakše da čitate PDF, evo i njega sam vam okačio OVDE.
1 коментар:

  1. Ne znam gde da stavim link,pa hajde ovde...ekipa prodanih dusa iz fcs-a ne da pare za filmove o Jasenovcu i Zutoj kuci.O Jasenovcu bi trebalo da rezira Zafranovic.
    Link - https://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:836481-Posle-skandala-u-Filmskom-centru-Srbije-Djeca-Kozare-i-drugosrbijanci

    ОдговориИзбриши