четвртак, 11. април 2024.

Slaughter se sprema – šaljite filmove!

 

            Narode, uveliko se sprema Treća Klanica! Dok ja pregledavam skrinere i tražim horore vredne dovođenja pod malj, mogli biste i vi nešto kratko ali slatko da snimite i pošaljete! Ili već imate na lageru, u fioci? ŠALJITE! Evo, sve piše dole.  

            Ispod je zvanično obaveštenje.

 

Zlatna Macola čeka pobednika

 

Spektakl na otvaranju 3. internacionalnog Slaughter Festivala 5. jula u Doljevcu

 

Treći međunarodni festival umetničkog horor filma i autorskih hevi metal bendova, održaće se od 5. do 7. jula 2024. godine na prostoru nekadašnje doljevačke klanice u ukupno četiri bioskopa i na dva stejdža. Deo programa otvaranja festivala prvi put će biti izveden na istorijskom lokalitetu  tvrđave Korvin grad. Ulaz za posetioce je i ove godine besplatan, a pored besplatnog ulaza, posetioci već sada mogu na zvaničnom portalu festivala da rezervišu i svoje besplatno mesto u kampu.

Program trećeg festivala činiće više od dvadeset umetničkih horor filmova, izložbe, performansi, oslikavanja murala, razgovori, radionice i 12 koncerata domaćih i stranih bendova. Ugovaranje nastupa bendova je pri samom kraju, a najviše prijava za učešće stiglo je iz Finske, nezvanične prestonice metal zvuka. Nakon prethodna dva izdanja festivala i ove 2024. godine, tokom tri dana, od 5. do 7. jula, mnogo je razloga da posetite prostor nekadašnje doljevačke klanice. Za posetioce, kao i ranijih godina, biće organizovan besplatan prevoz iz Niša i Leskovca.

Konkurs za najbolji srpski kratkometražni film strave

 

Jedini srpski festival strave i užasa* – Slaughter Festival iz Doljevca, raspisao je KONKURS za najbolji srpski kratkometražni film strave. Podstičući domaću filmsku produkciju, a sa ciljem da se interesovanje za horor žanr raširi, organizatori festivala raspisuju konkurs za kratki domaći film strave, trajanja od 5 do 30 minuta.

Uslovi konkursa:

- Da film obrađuje horor motive i teme, snimljene i režirane na horor način;

- Da film nije javno dostupan na internetu (Youtube i drugde);

- Da je godina produkcije 2023. ili 2024. a zemlja produkcije – Srbija.

Konkurs je otvoren do 25. juna 2024. godine.

 

Autori svoje filmove mogu slati u MPEG formatu, priloga ne većih od 10 Gb, preko Wetransfera, na imejl horror@slaughterfestival.com ili, alternativno, putem zaštićene adrese ka jednoj od platformi (npr. Vimeo) gde se film može pogledati.

Uz adresu sa datotekom filma, obavezno poslati u imejlu i osnovne podatke: Naslov, godinu produkcije, ime scenariste i reditelja, kratak opis zapleta (do dve rečenice). 

Najbolji filmovi biće prikazani na ovogodišnjem festivalu, u nekadašnjoj klanici u Doljevcu od 5. do 7. jula 2024. godine, a najboljem među njima biće dodeljena nagrada ZLATNA MACOLA.

Prošlogodišnji laureat nagrade za najbolji domaći kratki film je „Bdenje“ reditelja Marka Marinkovića.

 

* Tačnije rečeno, nije Slaughter „Jedini srpski festival strave i užasa“ – nego Jedini srpski festival strave i užasa južno od Beograda. Ima u Beogradu jedan samo za horor („Odraz strave“), i jedan koji je za fantastiku uopšte, pa time i za horor („Festival srpskog filma fantastike“). 

Inače, oba ta festivala su nedavno takođe objavila pozive da im šaljete svoja zlodela. Njihove objave i propozicije ćete naći na Instagramu.

 

Pitate se kako je bilo na SLAUGHTER FESTIVALU prethodnih godina? Evo, piše vam, ako kliknete na linkove ispod:

 

Kako je bilo na SLAUGHTER FESTU, 1. deo (2022)?

           

Kako je bilo na SLAUGHTER FESTU, 2. deo (2023)?

 

 


3 коментара:

  1. Nisam bio 2022 i 2023, ali sada dolazim! Što se tiče smeštaja, to pretpostavljam da se sami organizujemo u Nišu ili ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ako se ne snađeš drugačije, festival jedino nudi opciju besplatnog kampovanja, ali za detalje o tome vidi na sajtu, jer ja se time ne bavim: https://slaughterfestival.com/

      Избриши